Google scanează 3.000 de ani de istorie de moda

Proiectul a Ne Purta de Cultură vă permite să descoperi ceea ce este ascuns în spatele 30.000 de articole de îmbrăcăminte selectate de către mai mult de 180 de muzee și instituții din întreaga lume.

Ceasuri de cauciuc

ceasuri

Acum puteți învăța istoria de hainele pe care le purta la scutura de un click. Google a digitalizat la 30.000 de articole de îmbrăcăminte de 3.000 de ani de istorie pentru a afla despre tendințele care au fost în alte decenii, precum și stiluri de caractere sunt la fel de influent ca Frida Kahlo sau diva brazilian Carmen Miranda. Proiectul, intitulat ” Ne-am Purta Cultură (Rochie și cultură) și că acesta a fost prezentat, joi, a fost posibilă datorită colaborării de mai mult de 180 de muzee, instituții, școli de moda, arhive și alte organizații epicenters de moda, cum ar fi New York, Londra, Paris, Tokyo, printre alte orașe.

“Misiunea noastră este să organizeze informațiile din întreaga lume și le face accesibile și utile. Informații care pot fi conținute într-o pagină web, pe o hartă sau pe o haină. Noi credem că ceea ce purtăm este o formă de exprimare și am vrut să-l organizeze și să-l accesibil pentru orice persoană”, se indică persoana responsabilă de proiect, Luisella Mazza, directorul de program al Institutului Cultural Google, care se califică la moda ca “un stil de viață”.

Costum feminin

costum

“Moda are mult mai mult sens decât mulți cred, și mulți nu știu poveștile din spatele ceea ce purtăm. Și ar trebui să-l aducă mai aproape nu numai pentru cei care iubesc moda, dar, de asemenea, pentru cei fanii de alte discipline, cum ar fi muzică, cultură, dans, tehnologia, economia, și așa mai departe”, adaugă Mazza.

Proiectul a avut, de asemenea, participarea spaniolă cu Fundația Agatha Ruiz de la Prada, Museo Cristobal Balenciaga, Muzeul de Disseny în Barcelona, Muzeul de Costum de la Madrid și Muzeul de Arte și tradiții Populare din Sevilla.

Din vechea Rută de Mătase, îndrăznețe punk britanic, merge de cultura Kimono, sau apariția de cowboy ca un angajament de a lucra în minele și evoluția lui ca o pictogramă de haute couture, sunt unele dintre cele 450 de expoziții virtuale prezentate de către această platformă digitală gratuit, și este acum disponibil atât pe Internet și în cererea de telefonie mobilă a Google Arta Si Cultura, pe Android și iOS.

Rochie de vară pentru genunchi

rochie

“Misiunea noastra a fost de a spune trei povești: relația dintre modă și ambarcațiuni, relația dintre modă și cultură și, în cele din urmă, impactul de moda de ieri, de azi și pentru generațiile viitoare”, explică Mazza.
Și în aceste relații, care descrie responsabil scoate în evidență istoria de patru piese cheie care a marcat o piatră de hotar în această industrie: rochia neagra de Coco Chanel, cu care a făcut acceptabil ca femeile să poarte această culoare în orice ocazie; pantofi roșii cu toc Marilyn Monroe, care a devenit o expresie a emancipării, succes si sexy pentru femei; fusta si pulover de Comme des Boys cu Rei Kawakubo-am estetica și artizanat propriul design japonez pentru a face o gaură în scena globală de moda; și bretele de Vivienne Westwood, ciudat viziune de designer de pe unul din articole de îmbrăcăminte cele mai controversate.

Între conținutul în limba spaniolă sunt imaginile de 105 țesuturile couturier Mariano Fortuny; retrospectiva de Cristobal Balenciaga: primii ani; Muzeul Cristobal Balenciaga: conservarea și schimbul de un patrimoniu, în cazul în care veți descoperi modul în care această instituție funcționează în conservarea moștenirii croitoreasa; și afișa corpul rochie: siluete și de moda de la Muzeul de Disseny de Barcelona, care explică modul în care rochia modifică organismului aspectul din secolul al XVI-lea până în prezent.